miercuri, 2 iulie 2008

CUM ...SE COC VINETELE LA CUPTOR


Pentru a scapa de fumul din bucatarie poti coace vinetele in cuptorul aragazului. Le taie pe jumatate, cu fata in jos, pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. In 25 de minute sunt gata. Se curata cu ajutorul unei linguri.
Pentru a fi mai pufoasa poti adauga la salata doua lingurite de apa minerala.La salata de vinete, se adauga un varf de cutin de zahar si un varf de cutit de lapte praf (acesta din urma o albeste), dandu-i un gust mai aparte.
Daca vrei ca salata sa aibe o culoare mai deschisa, este indicat sa adaugi la final doua lingurite de smantana, numai in cazul in care nu ai pus maioneza, deoarece devine prea gretoasa.
Si daca totusi obisnuiesti sa pui maioneza, incearca sa o inlocuiesti cu sos remoulade sau ierburi aromatice.
Ceapa din salata, poate fi inlocuita cu ustuoi pisat. Poti face de asemenea o salata de rosii, adaugi cateva linguri de vinete si o mana de crutoane.
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei