joi, 26 iunie 2008

PASTE CU TON SI SCOICI

Iata una din retetele mele preferate. Este foarte rapida, se pregateste in maxim 20-30 de minute si oricand poate fi o "salvare" pentru cina sau pentru pranz.

Ingrediente:
  • 2 conserve de ton
  • 1 borcanel cu scoici
  • paste
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri paste de rosii
  • 1 rosie coapta coapta
  • ardei iute (uscat)
  • ulei de masline
  • sare si piper
Se pun pastele la fiert in apa in care am adaugat sare si ulei de masline. Intr o tigaie, se incinge uleiul de masline si se caleste usturoiul tocat marunt. Adaugam tonul si scoicile cand usturoiul capata o culoarea aurie.


Dupa alte 5-6 minute adaugam pasta de rosii si rosia tocata cubulete si 2 cescute mici de apa. Condimentam si lasam sa scada sosul.
Cand acesta este gata, adaugam pastele fierte si mai lasam pe foc 2-3 minute pentru a se intrepatrunde aromele. Pastele se servesc calde si se poate rade pe deasupra parmezan.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei