luni, 7 aprilie 2008

CARTOFI FRANTUZESTI

Ingrediente:
  • cartofi
  • 3 oua fierte
  • unt
  • smantana
  • 2 oua crude
  • branza
  • cascaval
  • sare (dupa gust)

Cartofii se fierb curatati si taiati felii potrivit de groase. Se lasa sa se raceasca. Intr -n bol batiem ouale crude cu smantana.
Ungem o tava/cratita cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem primul start de felii de cartofi, apoi un strat de felii de oua fierte, apoi cascaval si branza rasa si adaugam cateva linguri din amestecul de oua crude si smantana. Iar un strat de cartofi, iar un altul de branza si oua. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Peste acesta presaram tot cascaval, branza rasa si restul de amestec din bol, dar si cateva bucatele de unt pe ici pe colo.
Introducem la cuptor si se lasa pana se rumeste. Cand este aproape gata scoatem tava si mai radem un strat de cascaval.Sunt foarte buni calzi, iar eu mai adaug smantana in farfurie ...niciodata nu e prea multa.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei