luni, 31 martie 2008

CUBURI DE GHEATA

Ingrediente

pentru blat:
  • 4 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
pentru sirop:
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 150 ml apa
  • 100 grame zahar
pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie (dr.oetker)
  • 250 ml zahar
  • 1/2 pachet de unt
pentru decor:
  • 200 ml frisca
  • ciocolata rasa
Blatul: batem albusurile cu zaharul si un praf de sare, amestecam apoi cu galbenusurile, praful de copt, cacao si faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si dam la copt pentru aproximativ 30 de minute.
Siropul: fierbem zaharul cu apa pana se topeste, luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Cand blatul s-a racit il insiropam cu acest sirop.
Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Frecam untul pana ce devine o pasta moale si o adaugam peste budinca racita. Punem crema peste blat si intindem uniform.
Decoram cu frisca si ciocolata dupa cum dorim. Dam la frigier prajitura pentru 2-3 ore si apoi putem sa trecem la partea cea mai asteptata ...savurarea acesteia.
Pofta buna!!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei